DESIGN TEAM: Chris Doehrmann, AIA
PROJECT TYPE: Remodel, Addition
Chris Doehrmann Architect, Inc.

Project Location: Grant, MN

Empty-nesting professionals desired a sanctuary when visiting their family that would become their forever home. The peaceful calm of the wooded lot provided the potential for spectacular views of the natural landscape. The couple sought a clean and simple design that accentuated the modern aspects of the atrium space and better accommodated their lifestyle.

The renovation highlights the atrium as a focal point of the modern design. A small addition in conjunction with the extension of the vaulted ceilings to the front of the home provides a dramatic entry into an open floor plan with natural lighting and views through large trapezoidal capped windows. Every room in the home was transformed to be more usable and incorporate modern design, creating a complete design composition. Slate gray tile floors and the charcoal ledger stone fireplace draw the monochromatic color palette through the home while rich hardwood floors bring warmth to the living spaces.

Large family gatherings are central to the homeowners’ identity. Expansive spaces within the home and outdoor entertainment areas by the pool and gazebo provide for summer fun and winter respite.

Connect with this architect during a virtual Live Chat on October 5 (exclusive to ticket holders), and an Instagram takeover on October 4!

< Previous home | Back to Gallery | Next home >